HomeRedactionele tips per maandAndere redactionele tipsInhoud plannenInhoud schrijvenAfbeeldingen zoekenInzenden naar HalewijnAbonneringEigen opmaakParochiedrukwerkVormingNieuwsbriefVeelgestelde vragenNuttige linksDownloads |
Nieuwe abonnees werven? Het kan!
Heel wat edities leveren tijdens de jaarlijkse abonneringscampagne veel en zeer gewaardeerde inspanningen om hun bestaande lezerspubliek te behouden. Zonder bijkomende acties om nieuwe abonnees te werven stellen de meeste edities echter vast dat ze jaarlijks meer lezers verliezen dan dat er nieuwe bijkomen. Gezien de relatief hoge gemiddelde leeftijd van ons lezerspubliek, hoeft dat niet eens te verbazen. Verjonging van het lezerspubliek is en blijft daarom voor elke Kerk & Leven-editie een belangrijke uitdaging. Nogal wat edities wisten in de voorbije jaren met minimale, doorgaans zeer doelgroepgerichte inspanningen geregeld ook nieuwe abonnees te verwelkomen en zo hun jaarlijkse oplagedaling te beperken. Die beproefde formules kunnen mogelijks ook uw editie extra abonnees opleveren, en dit zelfs buiten de gebruikelijke abonneringsperiode. Vijf doelgroepen Als bijlage bij Lettergreep nummer 126 (juli-augustus-september 2020) ontving u daartoe al het Receptenboek voor nieuwe abonnees. Daarin bieden we vijf kant-en-klare ‘recepten’ aan, waarmee u telkens op een welbepaalde doelgroep mikt. Vijf aantrekkelijke receptfiches tonen in een oogopslag wie de beoogde gasten zijn die u aan uw Kerk & Leven-tafel wilt krijgen, maar ook de benodigde ingrediënten, de juiste bereidingswijze en wat serveertips of het ideale serveermoment. In het Receptenboek vindt u bij elke receptfiche een meer gedetailleerde uitleg, die u stap voor stap helpt om uw kookkunsten te etaleren: 1. Pittig welkomsthapje voor nieuwe inwoners 2. Ex-abonnees au-bain-marie 3. Gesneden brood voor jonge gezinnen 4. Verse trouwers op een bedje van goed nieuws 5. Verassingstoetje voor occasionele kerkgangers Bij elk van de recepten vermelden we ook edities die het recept als een volleerd chef-kok recentelijk al op hun menu plaatsten en zo nieuwe fijnproevers/abonnees mochten verwelkomen. Krijgt u er ook al zin in? Het Receptenboek voor nieuwe abonnees en de bijbehorende receptfiches kunt u hierboven downloaden. Uiteraard mag u – in functie van uw lokale mogelijkheden – ook meerdere recepten op het menu plaatsen. Duikt uw kookploeg in de loop van het jaar in de keuken om een recept uit te proberen, dan vernemen we nadien ook graag of het in de smaak viel en hoeveel sterren het volgens u verdient. Extra hulp of uitleg nodig?
|